torstai 14. helmikuuta 2008

Kaupungilla - tiedettä ja ruokaa

Lähdettiin poikien kanssa Hakaniemeen retkelle. Ihan ei näin pienten kanssa viitsi mennä painimaan penkkariyleisön sekaan, mutta arvon abit heittivät meille torin nurkalla muutaman karkin. Vastoin perinteitä osa oli jopa hyviä...

Metrossa olimme tavanneet Sediksen (http://sedis.blogspot.com/), mikä olikin hauskaa. Kertoilin viime aikojen nationalistisista lukemisistani ja Jari innostui pohtimaan asiaa niin, että en taida edes muistaa kaikkia huomioita ja kirjavinkkejä. Tämä siis muutaman pysäkinvälin aikana. Tutkijat eivät ole saitoja kun asiaa puhutaan, kiitos!

Hakaniemen hallissa (http://www.hakaniemenkauppahalli.fi/) oli tuttu melske päällä, joko ei meinannut päästä tiskille ollenkaan tai sitten ei ollut myyjää paikalla. Saaliina kuitenkin manchegoa, salviacheddaria ja juustoa, jonka nimestä en saanut selvää mutta V.S.O.P. siihen jotenkin liittyy. Älyttömän hyvää ainakin. Vielä mustikkasuklaata ja smetanasilliä.

En tiedä pitääkö se laajemmin paikkaansa, mutta eräs hieman vanhempi tieteenharjoittaja on minun kuulteni rehvastellut, kuinka hän on käynyt Hakaniemen hallissa niin kauan, että hänelle on jo alettu myydä kunnon lihaa.

Jos noin niin kuin liiketoiminnan kannalta ajatellaan, ehkä kannattaisi myydä meille satunnaisillekin kävijöille hyvää, niin emme olisi niin satunnaisia. Kuten olen aiemmin valittanut, rasvaiselle sialle olisi kysyntää. Nyt ei tosin ollut paistit mielessä vaan enempi lehmän tissin jalosteet.

Tämmöistä Valentinusta meillä, jos amerikkalaisista juhlaperinteistä saa tekosyyn syödä hyvää niin eivät kai ne kovin paha asia voi olla. Halloween on taas kuukausien kuluttua, mutta tuli keksittyä sinne lastenkutsujen herkkuvinkki.

Nimittäin jos tekee mustikkamuffinit (http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/6272/helpot%20muffinit) pakastemustikoista, sulatettujen marjojen rakenne tuppaa hajoamaan ja taikinasta tulee tummansinistä löllöä. Kypsinä muffinit näyttävät lähinnä kivessyövältä... mutta maistuvat hyviltä ja ovat ihanan kammottavia muuten. Jos tarvetta tämmöiseen on, vinkki käyttöön annetaan suositusten kera! Mutta ei kuvan...

Ei kommentteja: