perjantai 19. syyskuuta 2008

Paneelissa käytyä ja muuta vaalihumua

Pari sanaa tiistaisesta vaalipaneelista (en ihan oikeasti ehdi kirjoittamaan useammin...). Meitä oli paikalla Laura Rissanen (kok), Anna Mäenpää (sd), Sanna Vesikansa (vihr), Mika Rossi (kesk), Jan D. Oker-Blom (rkp) ja sitten minä (vas).

Tunnelma oli kovin rauhallinen, mikä varmaan johtui siitä, että yleisöä oli suunnilleen saman verran kuin panelisteja. Ei mikään menestys tässä mielessä. Puheenjohtaja Aleksi Henttonen sitten kyselytti meitä - mitään vilkasta vapaamuotoista keskustelua ei syntynyt.

Miehet olivat autopuoluetta ja naiset joukkoliikennepuoluetta, näin yksinkertaistaen. Kovasti oltiin muuten yhtä mieltä kaikista kivoista ja ihanista asioista. Puolueiden yleisiä linjoja seurailtiin ja niistä kieltäydyttiin sujuvasti. Kokoomus rakastaa kotihoidontuen kuntalisää ja demarit eivät, sekin selvisi. Subjektiivinen päivähoito-oikeus puhutti paljon, mutta ei sitä oikein saanut vastustettua edes niukasti kuin Oker-Blom.

Pidin omat palopuheeni, aluksi aiheesta "ei ole mitään nolompaa kuin huono valtiotieteilijä eikä parempaa kuin hyvä" ja sitten asuinalueiden ja muustakin eriytymisestä. Kuten olen ennenkin kirjoittanut, en aja ainoastaan huono-osaisten asiaa vaan kaikkien. Todellisissa metropoleissa ihmiset kohtaavat eivätkä eristäydy.

Hauskinta oli, kun meidät laitettiin pareittain puolustamaan vastapuolen kantaa. Osakseni tuli kannattaa yksityistämistä ja Oker-Blomin taas kaupungin omaa palvelutuotantoa. Miten lie mennyt, ainakin minulla oli hauskaa :-) Keksiihän noita argumentteja kun niitä on niin paljon kuullut.

Viimeaikainen vaalitoiminta on ollut lähinnä vaalikoneisiin vastaamista. Mikäs tässä on mieltä ollessa, katso oletko samaa mieltä. Maikkarin, YLEn ja Helsingin Uutisten vaalikoneisiin olen muistaakseni (!) vastannut jo. Muutama vielä odottaa.

Eilen olin ennemmin yhteiskuntahistorian fuksiaisissa kuin telkkarissa Narinkkatorilla ja huomenna ennemmin Juha Mälkin väitöksessa ja karonkassa kuin Kontulan vaalitapahtumassa. Onko tämä nyt sitten lojaliteettia puoleen tai toiseen, mutta se mikä on aiemmin sovittu tuppaa minulla pitämään.

Sunnuntaina on Itäkeskuksen maalaismarkkinat (toivottavasti siellä on possujuna, vanhempi poika odottaa sitä kiihkeästi) ja minä puolenpäivän aikoihin Vasemmistoliiton vaaliteltalla. Tervetuloa tapaamaan!

Ei kommentteja: