maanantai 13. lokakuuta 2008

Kampanjointia

Vaalimainokset ovat tulleet metroonkin. Valinnanvaraa on, ja toinen toistaan onnistuneempia vaalilauseita. En pystynyt lähtemään tuohon kelkkaan (siis metroon? :-) mukaan. Laskeskelin, että viidellä tonnilla pystyisi näkymään kaikilla keskeisillä paikoilla päivälehdistä ylikulkusiltoihin. Kymppitonnilla vaikuttaisi jo ihan poliitikolta.

Onneksi vaalityötä on muutakin. Kontulan ostarilla oli lauantaina tihkusateesta huolimatta mukavaa. Kontulalaiset ovat fiksua väkeä jolla on kiinnostavia mielipiteitä. Ehdokas sai evästystä asiaan jos toiseenkin, kiitos siitä! Ja äiti-ihmisestä vaan on niin mukavaa jakaa lapsille ilmapalloja.

Keskiviikkoinen Vaaliexpress oli ihan kiintoisa kokemus, hieman sekava tosin. Suorat lähetykset tietysti ovat aina. Pahoitin mieleni ja osoitin toimittajalle ohjelman jälkeen mielipahani siitä, että lopun lukiolaisjaksossa vain pojat saivat sanoa todellisia mielipiteitä ja arvioida ehdokkaita. Ei hyvä.

Vaikka sama se on aina - kun jokin ryhmä nostetaan esille, siitä yllättäen löytyy poikapuolisia ihmisiä edustamaan. Tytöt pääsevät mukaan vasta "tyttöjen aiheissa" jos ollenkaan. Meitä oli yleisössä monia jotka kiinnittivät huomiota samaan. Juttelin narikassa yhden mukana olleen tytön kanssa - hän muistutti Ressun olleen alunperin poikakoulu, mutta ei ole enää. Totta vieköön.

Tällaista julkisuus on: nuoria edustavat pojat, eivät tytöt ja lapsiperheitä äidit, eivät isät. Älkää uskoko kaikkea mitä näette ja luette! En minäkään, vaan tiedotusvälineiden seuraamisen lisäksi juttelen todellisten ihmisten kanssa kasvokkain. Vaalimökillä nähdään!

Ei kommentteja: