perjantai 14. syyskuuta 2007

Hoitajan palkka

Sairaanhoitajien palkkojen korottaminen ei ole paljastunut ankaksi, senhän tiedettiin olevan sitä jo alun perin. Ei kai kukaan moisten lupausten perusteella tehnyt äänetyspäätöstään? Sanokaa että ei...

No, toinen kaiku samalta alalta on, että ulkomaalaisen työvoiman rekrytointi on jo alkanut, Filippiineiltä. Hyvä niin, ilman hoitajia sairaaloissa on aika ankeaa. Lääkäriä kun ei paljon näy, tohtorit ovat tärkeitä herroja ja rouvia.

Maahanmuuttopolitiikasta käydyssä keskustelussa tämä hoito- ja vastaavien alojen olemassa oleva ja uhkaava työvoimapula on otettu ihailtavan vakavasti. Koska "me" emme enää suostu tekemään tällaisia töitä (paskaduunin määritelmä sen kun laajenee), pitää ulkomailta saada "niitä" tekemään nämä työt meidän puolestamme.

Millä logiikalla Suomeen muuttava ihminen haluaa tehdä nimenomaan hoitoalan töitä, saati on siihen soveltuva? Kehitysvammaisten murhaepäilyjen yhteydessä on vaadittu tiukempia soveltuvuustestejä alalle. Riittääkö vitivalkoisesta tummempi naama? Siltä on välillä vaikuttanut kun näitä juttuja on lukenut. Että "ne" pelastavat suomalaisvanhukset joutumasta vaippafirmojen uhreiksi.

Ainakaan ei tarvitse nostaa hoitajien palkkoja kuin kosmeettisesti (tämä ei välttämättä ole edes sanaleikki), koska muutaman vuoden päästä ulkomaalaissyntyiset ja -taustaiset tekevät ne työt. Ja niille nyt ei ainakaan mitään tarvitse maksaa. Vai miten tämän kaiken muuten voisi ymmärtää?

Ei kommentteja: