Hesarin Nyt-liite ja Hbl:n Volt ovat henkisiä sukulaisia, joskin vajavaisen ruotsin taitoni siivittämänä kuvittelen Voltin olevan se drinkkejä siemaileva isosisko ja Nytin taas lökäfarkkuja yli parikymppisenäkin pitävä pikkuveli.
Nyt-liitteen maailmankuvasta kertoo paljon tämän perjantain numerossa (39/07) oleva juttu nuorimmasta kansanedustajastamme (kesk), joka ei kuulemma näytä tarpeeksi nuorelta. No, pukua pitävät töissä ne, joiden tarvitsee ja kuten todettua, poliitikot ainakin kuvittelevat olevansa aina töissä. Niin myös kansanedustajamme, jutusta päätellen.
Nuoruuden määrittäminen jatkuvaksi kolmanteenkymmenenteen ikävuoteen saakka (tämä vihjeenä niille yhä useammille kirjoittajille, jotka esittäisivät tuon "30-ikävuoteen", mitään helvetin väliviivaa siihen ei tosiaankaan tule, mahdollisesti järjestyslukua ilmaiseva piste) riistää oikealta nuorisolta äänen.
Nuoruus on epävarmuuden aikaa, jolloin etsitään omaa uraa ja identiteettiä. Se, että tämä aika monella jatkuu jopa yli tuon maagisen iän on ihan oma ongelmansa. Ehkä kuitenkin kannattaisi ratkoa myös niitä todellisen nuorison eli alle 20-vuotiaiden ongelmia (tähän taas tulee se väliviiva, koska kyse on yhdyssanasta).
25-vuotias kansanedustaja ei siis ole kaksisemmin nuori. Eivätkä sitä ole kolmekymppiset mainosalan ihmisetkään, jotka notkuvat Punavuoren baareissa eivätkä jutun perusteella halua kansanedustajaa seuraansa. Aivan ymmärrettävää, ei noihin keskustan baarien taivaallisiin seurueisiin kovin moni muukaan pääse. Ellei ole aikaa notkua niissä illat pitkät, että tulisi tunnetuksi. Tunnetuksi mistä? Että on aikaa ja varaa notkua baareissa?
Kummallisin tulkinta jutussa on se, että aktiivinen urheiluharrastus nuorella iällä estäisi nuoruudesta nauttimisen. Poliitikkommekin tuhlasi aikaansa tällaiseen, mikä toimittajan mukaan ehkäisi (sic) kokeiluja alkoholin ja seksin kanssa. Mitä noita urheilijapoikia ja -tyttöjäkin olen tuntenut, niin ehtivät hekin nämä pakolliset kuviot hoitaa. Nuorisopoliitikkoja en ole tuntenut, mutta kaikki nuorten ihmisten yhdessäolo tuppaa tuottamaan saman lopputuloksen. Jotkut vain saavat aikaan muutakin siinä sivussa.
Nyt-liite on ahdasmielinen, sen tällaiset jutut ovat paljastaneet useasti. Onneksi aikuisena voi lukea vain ne oikeasti hauskat jutut - niitäkin Nytissä on - ja kuunnella ihan mitä musiikkia huvittaa, laittaa päälleen mitä haluaa ja olla ihan niin tylsä kuin ikinä kehtaa. Aikuisuushan ei ala ET-lehden tilauksesta (epäilen, että siitä alkaa kuolema) vaan melko pian 20-vuotispäivän jälkeen. Tämän kansanosan, eli aikuisten äänenkannattajana Nyt-liite kunnostautuu jatkuvasti. Tosin aika kapean kaistaleen siitä, mutta kuitenkin. Kunhan eivät leikkisi nuoria kun eivät niitä enää ole.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti