perjantai 7. joulukuuta 2007

Itsenäisyyspäivän ruoka

H-verkossa käyvät keskustelua siitä, miten ja missä merkeissä itsenäisyyspäivää pitäisi viettää. Ei kuulemma ole sopivaa ruokalajiakaan ja sodista vouhotetaan ihan liikaa.

Olen jo ottanut kantaa viimemainittuun, mutta sopiva itsenäisyyspäivän ruoka on valikoitunut: karjalanpaisti. Helppo tehdä, tutkijavarma koska sen voi unohtaa uuniin, ja nykyisen tehomaatalouden aikana moinen kasa kuollutta eläintä saa varmasti muistelemaan kaikkea mikä on meille pyhää ja kallista.

Pari vinkkiä ruokalajin nauttimiseen. Punaviini ei oikein sovi sen kanssa, ja perunoiden tulee olla kokonaisia (muussaaminen sallittua ainakin meillä). Perunasose ei ime asiaan kuuluvaa runsasta nestettä tarpeeksi.

http://www.elisa.net/ruokajaviini/reseptit/?id=R000196

Siinä ohje. En ota kantaa ruokalajin nimen viestiin, meillä sitä syödään ihan mieheni teatraalisen koti-ikävän vuoksi. Karjalanpiirakoita en ole toistaiseksi ruvennut vääntämään, paremminhan se malli on ukolla hallussa joka tapauksessa.

Ei kommentteja: