torstai 6. maaliskuuta 2008

Ajan ilmiöitä

Etelä-Suomen talvi on tehnyt tämän ainakin kymmenen kertaa viimeisen viidentoista vuoden aikana, ja silti me aina petymme kun kevät ei tulekaan maaliskuussa. Tai kun talvi ei tulekaan pysyvästi marraskuussa.

Lumisohjoinen kausi on yksinkertaisesti liian pitkä ihmisjärjen käsittää, kun välillä aina vilautellaan auringonpaisteen ja narsissien mahdollisuutta. Minäkin innostuin syksyllä laittamaan pihalle kukkasipuleita, saa nähdä nousevatko ne edes ja kuinka kauan ne saavat olla rauhassa naapurin pikkuterroristeilta...

Matti the Barbarian jatkaa sitten oikeustaistelua. Ilmeisesti hän ei ole seurustellut vaikkapa lukioaikana tarpeeksi, jotta hän olisi tottunut siihen, että exät paljastelevat noloja yksityiskohtia. Tai yleensä mitään, käsittääkseni Kurosen/Ruususen kirjassa ei kovin kummoisia skandaaleja ole.

On ehkä kovin vanhoillista ja jopa seksististä sanoa niin, mutta kun on itsensä johonkin asemaan ängennyt, pitää valita seuransa sitä myöten. Eikä mokan sattuessa voi piiloutua sen taakse, että minä tässä olen yksityishenkilönä loukkaantunut.

Koko soppaa ei olisi syntynyt, jos pääministeri olisi yksityishenkilö, joka ei kiinnosta ketään. Tuskin piskuisen paikallislehden päätoimittaja olisi yhtä helposti saanut nettideitattua heilan itselleen...

Toivottavasti saamme vaihdettua pääministerin mahdollisimman pian johonkuhun hieman suhteellisuudentajuisempaan. Ainakin enemmän arvokkuutta on kellä tahansa teinipojalla, jonka mitat ja kestot on kerrottu tyttöjenvessassa... Pää pystyyn vain (kaksoismerkitys havaittu myös kirjoittajan taholla)!

Ei kommentteja: