maanantai 29. syyskuuta 2008

Vaalikoneita

Nykyaikaista ehdokkaana olemista ei voi kuvitella ilman vaalikoneita. Joku on mennyt tutkimaan, että Vasemmistoliiton äänestäjät tsekkaavat niitä erityisen huolella. Ken tietää, ainakin itse olen ollut niistä aika vaikuttunut, joskus tietysti myös hämmentynyt.

Vastattuina ovat:

Ylen vaalikone

MTV3:n vaalikone

Hesarin vaalikone


Helsingin Uutisten vaalikone

Terveydenhuollon vaalikone


Facebookin Sosiaalinen vaalikone
.

Toistaiseksi.

Maikkarin vaalikone on suosituin, mutta minusta varsinkin ne profiilikysymykset olivat outoja. Miten kunnallispolitiikkaan vaikuttaa se, käykö ehdokas kirkossa tai kaljalla? "Vähän kuin kotiasi äänestäisit" tai maajussille morsianta...

Sosiaalinen vaalikone on hauska, koska siihen voi jokainen laittaa omia kysymyksiään ja käyttäjät voivat myös äänestää huonoimpia pois. Tuloksia tulee koko ajan, samalla kuin uusia kysymyksiäkin. Mainokseni pitäisi näkyä siellä lähipäivinä samoin. Ei niin että olettaisin ainoan kannattajakuntani roikkuvan koneella koko ajan :-)

Kävin myös laittamassa tietoni Mellunkylän alueportaaliin. Koen itseni ennen kaikkea kontulalaiseksi ehdokkaaksi, vaikken yritäkään esiintyä vankkumattomana idän tyttärenä. Pikemminkin 14 vuotta eteläisessä Espoossa ovat selkeyttäneet näkemyksiäni siitä, mitä elämän, asumisen ja palveluiden pitäisi olla. Kaikille. Ja säästettiin Espoossakin, 1980-luvullakin - laman tullen en käsittänyt, mistä kouluissa voitiin vielä ottaa. Jostain - ja se näkyy.

Ei kommentteja: