perjantai 23. tammikuuta 2009

Lamaa ruokkimassa

Vilpittömästi ärsyttää tämä "Älä ruoki lamaa"-kampanja. Suomalaiset kotitaloudet ovat velkaantuneempia kuin koskaan. Moni muistaa edellisen laman, jotkut eivät ole selvinneet siitä vieläkään.

Olisikohan kuitenkin järkevintä yrittää maksaa lainansa ja luottokorttilaskunsa? Meitä yksityisiä ihmisiä kun ei paljon pankkitueta - jos työttömyys kosahtaa, siinähän sitten olemme luottotiedottomina, jos talous oli yliviritetty palkan ja vielä isomman palkan odotuksille.

Kuinka moni pystyy todella säästämään? Kuinka monella on tase niin voitollinen, että todella voi pantata rahojaan? Epäilen, että aika harvalla.

Olen itse viettänyt pari "älä osta mitään paitsi ruokaa"-viikkoa. Harvinaisen virkistävää jouluisen extravaganzan jälkeen. Jotkut ovat pitäneet jopa vuoden samaa linjaa, tosin lisänneet repertuaariin alusvaatteet ja palvelut.

Ei ihminen niin hirveästi tarvitse, mutta on huomattavasti mukavampaa päästä päättämään asiasta itse. Tiedoksi ihmetteleville, kyllä se tili tyhjenee näinkin ennen palkkapäivää. On vähän oltu tutkijoita ja äitiyslomalla, siinä sitä on maksamista hamaan tulevaisuuteen.

Ei kommentteja: